j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Dizajn obrva kanom

U mnogim kulturama biljka kana se koristi od davnina za bojanje kose, kože, noktiju te predmeta od kože i vune, no njena primjena tu ne staje. Drevni postupak bojenja kanom opet je in i to, ni više ni manje, kana se koristi za bojanje obrva.

 

Ako ste u skupini koja se unazad nekoliko godina previše zaigrala pincetom, a ne pada vam na pamet trpiti bol microblading tehnike popunjavnja obrva, onda je kaniranje obrva savršena, bezbolna metoda definicije i popunjavanja obrva. I to zbog nekoliko razloga.

Prednosti kaniranja obrva

Kana je prirodna – dobiva se iz istoimene biljke, na dlačici ostaje dulje od klasične boje za obrve, ali prima se i za kožu pa se ostvaruje tattoo efekt. To nam je važno ukoliko na nekim mjestima imamo rupe zbog prekomjernog čupanja dlačica. Vrlo je intenzivna pa djeluje efektno i uza sve to hrani dlačice koje su vidljivo sjajnije nakon postupka.

 

Sam postupak bojanja je potpuno bezbolan i relativno kratko traje. Osim bojanja uključuje i dodatne procese kao sto je šišanje obrva, oblikovanje obrva voskom, čupkanje pincetom ta mazanje obrva uljima koja ojačavaju i hrane korijen dlake – sve u svrhu postizanja savršenog luka obrve koji definira čitavo lice.

 

Kako izgleda postupak kaniranja?

Obzirom da je kana alergen, obavezan je patch test na podlaktici 24 sata prije dolaska na tretman.

Prilikom dolaska u salon, kozmetičarka će vam postaviti mnoštvo pitanja kako bi odredila postupak rada koji je isključivo individualan. Kana dolazi u obliku praha u desetak nijansi. Nijanse se mogu koristiti samostalno ili njihovim međusobnim miješanjem, kako bi se postigla savršena nijansa. Vrlo je važno prije tretmana utvrditi stanje i tip kože te vaše make up navike. Ukoliko make up nanosite svakodnevno, obrve bi trebale ipak biti malo izražajnije.

Prije nanošenja kane, obrve se definiraju, odnosno iscrtavaju olovkom i bijelom pastom kako bi ih još jednom vidjeli prije bojanja i procijenili jeste li zadovoljni lukom, oblikom i njihovom debljinom. Nakon vaše potvrde, kozmetičarka kanu miješa s aktivatorom koji uz vodu sadrži i hranjive tvari. Nanosi je unutar linija na vaše obrve i kožu. Kana nakon nanošenja djeluje od 5 do 15 minuta nakon čega se ispire vodom.

Oblikovanje obrva voskom i pincetom radimo tek nakon skidanja boje, kako kana ne bi ulazila u otvorene pore i izazvala crvenilo. Za kraj kozmetičarka će vaše obrve namazati uljem.

U kana efektu na svojim obrvama uživat ćete 4 do 6 tjedana.

Spomenuto vrijeme ovisi o brzini rasta dlačica i masnoći kože.

 

Ovaj tretman u ljetnim mjesecima najčešće se kombinira s lash liftom kako bi korištenje make upa prilikom nesnosnih vrućina bilo svedeno na minimum.