j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Kemijski piling

Što je kemijski piling?

Kemijski piling je tretman koji se provodi bez anestezije s kiselinom koja prodire duboko u kožu i obnavlja ju, uklanja eflorescencije, čak i ožiljke i bore. Učinak pilinga je dugotrajan jer potiče obnovu kolagena i elastina u koži. Izvrsna je metoda za liječenje akni, ožiljaka od akni, hiperpigmentacijskih mrlja, za ublažavanja plićih bora, a može se koristiti i za osvježenje kože lica. Uklanja sloj starih stanica i potiče rast novih.

Dijele se na površinske i duboke, što ovisi o vrsti i koncentraciji kiseline te pH vrijednosti. Tako se razlikuju oni čije će djelovanje biti više ili manje vidljivo na koži tokom perioda oporavka.

Kome je namijenjen?

Mnoge kože imaju nepoželjnu pH vrijednost, zbog čega se gotovo u svakom slučaju može primjeniti kemijski piling blaže ili snažnije varijante.
Odličan su odabir kod akni, ožiljaka, hiperpigmentacija ili za osvježenje kože i ublažavnje bora.

Oporavak

Ovisno o odabranoj vrsti i postignutoj dubini pilinga, odmah nakon tretmana javlja se crvenilo i lagana oteklina, što se brzo smiruje.

Za nekoliko dana moguće je i vidljivo ljuštenje kože, koje će kroz nekoliko narednih dana prestati. Za to vrijeme bit će propisana posebna njega kože.

Danas su nam na raspolaganju pilinzi koji uzrokuju manju iritaciju i time manje crvenila, a istovremeno su izuzetno učinkoviti u smislu obnove i remodeliranja kože.

 

Izuzetno je važno držati se preporuka našeg medicinskog osoblja nakon zahvata, što svakako uključuje i primjenu krema za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom pri boravku na otvorenom.

 

Najčešća pitanja:

Smijem li se izlagati suncu nakon kemijskog pilinga?

Nakon kemijskog pilinga zabranjeno je izlaganje kože suncu. Kao i kod svakog tretmana lica koje rezultira crvenilom, izlaganje suncu može potaknuti postupalne hiperpigmentacije. Dakle, dok je crvenilo prisutno i dok se koža ne vrati u normalno stanje ne treba se izlagati suncu.

 

Koliko se puta preporučuje kemijski piling?

Broj provođenja kemijskog pilinga nije ograničen, a broj preporučenih tretmana ovisi o indikacijama koje se liječe.

 

Boli li kemijski piling?

Kemijski piling nije bolan, zahvaljujući današnjim tehnologijama koju su nam omogućile odabir kiselina koje su potpuno bezbolne.