j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Threading obrva

Threading se u praksi najčešće koristi kod oblikovanja obrva.

Threading je drevna metoda za uklanjanje dlačica koji je nastao u dijelovima Indije, Srednjeg i Dalekog istoka. Trenutno jedan od najpopularnijih i najtraženijih tretmana u zapadnim zemljama, pogotovo Velikoj Britaniji i SAD-u.

Preferirani je tretman uklanjanja dlačica iz nekoliko razloga. Za razliku od čupanja pincetom, threading obrve uklanja jednom čistom linijom i čupka dlačice sve odjednom. Tako puno brže i lakše oblikovati obrve.

Važno je pronaći kozmetičarku ili specijalistu koji je iskusan u threadingu te ima bar nekoliko godina iskustva. Naime, neiskustvo može rezultirati nejednakim obrvama, lomljenju dlačice (dlačica se ne počupa iz korijena nego se slomi na površini), prouzrokovati urasle dlačice ili nepotrebnu bol i iritaciju.

Threadingom se osim oblikovanja obrva uklanjaju i dlačice na nadusnicama, bradi, pa i cijelom licu. Mogu se tretirati dlačice duljine već od 1mm.

 

Kako izgleda tretman threadinga?

Prilikom threadinga koristi se poseban konac od 100% pamuka i svile i ima antibakterijski film. Pamučna nit je upletena i valjana duž površine kože i u isto vrijeme plete dlake na konac, koji ih podiže i čupka iz korijena.

To je preciznije od bilo koje vrste depilacije i omogućuje bolje i čistije linije. Nema osjećaja ljepljivosti od voska i krema. Pogodno je i za žene i za muškarce koji preferiraju režim prirodne ljepote, jer se ne koriste nikakvi proizvodi tijekom tretmana već se koža dezinficira prije i poslije tretmana i nanosi aloe vera gel.

Za razliku od depilacije, rožnati sloj kože nije taknut ni traumatiziran u procesu threadinga i koža je nakon puno glađa i nježnija.

 

Threading se zato preporuča i odličan je izbor za one koji koriste retinol, Roaccutane, antibiotike ili slične lijekove koji stanjuju kožu i povećavaju njen senzibilitet.

Threadingom se dobiva puno precizniji oblik nego čupkanjem pincetom ili voskom jer je moguće odstraniti samo jednu dlačicu ili cijeli red dlačica odjednom. Time se dobiva vrlo precizan tkzv. ”arch” efekt koji optički podiže cijeli kapak, otvara oko i čak daje efekt liftinga.