j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us
Uvjeti kupnje & dostava

UVJETI KUPNJE

Proizvode istaknute u Katalogu proizvoda na www.saloncic.hr možete naručiti klikom na POŠALJI UPIT ZA PROIZVOD kod pojedinog proizvoda i ispunjavanjem kontakt forme ili slanjem upita direktno na info@saloncic.hr

Salončić pridržava pravo ukidanja te promjene (ponude) sadržaja kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio Salončić web shop-a, u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.

Salončić pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Salončić web shop-a u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili u potpunosti ograničiti pristup Salončić web shop-u te pružanje određenih usluga u slučaju kršenja odredbi ovih Uvjeta.

Salončić nije odgovoran za bilo koji oblik štete koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje Salončić web shop-a, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Salončić web shop-a.

Korištenjem sadržaja Salončić web shop-a korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja.

Sav sadržaj koji se prikazuje ili nalazi u/na Salončić web shop-u, uključujući ali ne i ograničavajući se na objavljeni tekst, grafike, ilustracije, fotografije, audiovizualna djela, zvuk, dokumente, podatke i informacije, ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti na način koji je protivan ovim Uvjetima.

Sadržaj, vizualni identitet, aplikacija i software Salončić web shop-a zaštićeni su u skladu s odredbama Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakonom o žigu te Kaznenim zakonom.

Posebno je izričito zabranjeno mijenjati, objavljivati, prenositi, prodavati, prikazivati, prerađivati, kopirati ili na bilo koji drugi način iskorištavati sadržaj, vizualni identitet, aplikacije i softver Salončić web shop, osim iznimno kada je takva mogućnost predviđena ovim Uvjetima ili je rezultat prethodnog odobrenja Salončića.

Usluge Salončić web shop-a zabranjeno je koristiti u komercijalne svrhe na bilo koji način te koristiti na način koji je protivan ovim Uvjetima. Pohrana ili kopiranje sadržaja za bilo koju svrhu i na bilo koji način i korištenje na način koji je protivan ovim Uvjetima izričito je zabranjeno.

U slučaju neovlaštenog, nedopuštenog i/ili protuzakonitog korištenja bilo kojeg sadržaja (tekst, fotografije, aplikacije, software, audiovizualna djela) ovog Salončić web shop-a, Salončić pridržava pravo potraživati naknadu cjelokupne štete te pokrenuti građanski i kazneni postupak pred nadležnim sudovima protiv pravne i/ili fizičke osobe koja na opisani način koristi Salončić web shop.

Korištenje usluga Salončić web shop-a odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Salončić web shop-a od strane djece nije dozvoljena.

Zabranjeno je korištenje stranica i sadržaja za bilo koju svrhu koja se ne odnosi na poslovanje s Salončić web shop-om, a da na bilo koji način koji nije u skladu s ovim Uvjetima.

Korisnik potvrđuje i jamči da će ove stranice koristiti u skladu s ovim Uvjetima i svim primjenjivim zakonima i pravilima, uključujući, bez ograničenja, sve one koje se odnose na internet, e-mail (poruke elektroničke pošte), podatke i privatnost.

Korisnik potvrđuje i jamči da će preuzeti sadržaj koristiti isključivo na način u skladu s ovim Uvjetima, u protivnom takvo korištenje smatra se nedopuštenim, u kojem slučaju je Salončić ovlašten potraživati naknadu štete od korisnika te mu u cijelosti ili djelomično ograničiti pružanje usluge.

Nositelj svih prava na internet stranici www.saloncic.hr je Salončić d.o.o.. Salončić putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa – Salončić web shop sustava online kupovine (dalje u tekstu: Web shop). Korištenjem usluge Web shop-a i svih pridruženih stranica i servisa na www.saloncic.hr domeni smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem Aplikacije te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i Aplikacije, smatraju se sastavnim dijelom takvih Ugovora.

Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim vašim pravima i obvezama.

Salončić pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Salončić pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i podstranica koje su sastavni dio Web shop-a u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Salončić pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Aplikacije u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Općih uvjeta korištenja.

Korištenje usluga Web shop-a odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Web shop-a od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Salončić ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost i isti se ne mogu smatrati zamjenom za liječničku ili nutricionističku terapiju.

Salončić se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na www.saloncic.hr. Salončić zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.

Opis usluge, uvjeti i odredbe

Salončić nudi prodaju kozmetičkih artikala i preparata potrošačima Republike Hrvatske i EU. Potrošači imaju mogućnost pregleda trenutno dostupnih proizvoda objavljenim na internetskim stranicama www.saloncic.hr.

Uloga Salončića je:

 • naručene proizvode potrošaču nakon zaprimljene uplate u cijelosti, dostaviti na adresu potrošača ili na drugačiji način ukoliko je tako dogovoreno između trgovca i potrošača
  provjeriti da li je dostavna služba potrošaču dostavila proizvod te obavijestiti trgovca o eventualnom kodu za praćenje pošiljke
 • osigurati mogućnost potrošaču pravo na povrat sredstava za plaćeni proizvod u roku 14 dana

Potrošačima je strogo zabranjeno:

 • Objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
 • Objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje potrošač zna ili pretpostavlja da su lažne a čije bi korištenje moglo naštetiti drugim korisnicima
 • Lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge fizičke ili pravne osobe
 • Manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga portala
 • Objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • Iznošenjem detalja o suradnji s Salončićem u javnosti
 • Objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja potrošača bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
 • Svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softwarea i/ili hardware I telekomunikacijske opreme
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja potrošača

Salončić zadržava pravo poduzimanje zakonskih mjera u slučaju da potrošač radi i djeluje na štetu ugleda i časti Salončića.

Korisnik pristaje da se kupnja putem Web shop-a za naručivanje vrši na način da proizvode i usluge dostupne bira na temelju slike i osnovnog opisa proizvoda. Slike proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. S obzirom na mogućnosti individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka I sl.,Salončić ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih registrirani korisnik vidi na zaslonu svog monitora. Za kupovinu potrebno je odabrati varijacije artikla ( opcionalno ), broj komada i zatim kliknuti “Dodaj u košaricu”. Nastavak kupovine se odvija otvaranjem same košarice te klikom na gumb “Idi na blagajnu”.

Korisnik dostavlja svoje podatke te provjerava njihovu točnost.

Korisnik odabire gumb Slijedeće te bira način plaćanja i način dostave.

DOSTAVA

Salončić d.o.o. obavlja dostavu proizvoda na području Republike Hrvatske.

 • Naručene proizvode dostavljamo u roku od 2 radna dana, ovisno o adresi dostave. Dostava na određene otoke može potrajati duže od 3 radna dana.
 • Dostava se vrši od vrata do vrata, točnije do adrese primatelja putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta.
 • Dostava se naplaćuje u paušalnom iznosu od 5.00 €, neovisno o broju naručenih proizvoda i adresi dostave.
 • Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio.
 • Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Dostava In Time

Informacije o paketu putem e-maila ili sms-a

O dostavi paketa In Time vas obavještava putem e-maila ili sms-a, te vam pruža mogućnost odabira između nekoliko opcija vezanih za dostavu:

 • Dobivate informacije o pošiljci čak i prije nego što započne prijevoz
 • Obaviješteni ste unaprijed o očekivanom vremenskom okviru dostave
 • In Time dostavne službe ne dostavljaju subotom i nedjeljom. Prvi radni dan je dan poslije kreirane ili plaćene narudžbe.

Raspored InTime dostave na otoke možete naći ovdje.

Praćenje narudžbe

Status narudžbe možete pratiti preko web stranice dostavne službe In Time, kako bi provjerili trenutni status Vaše narudžbe. Nakon što je dostavna služba preuzela pošiljku, pored narudžbe se pojavljuje link s kodom za praćenje koji Vas vodi na stranicu dostavne službe gdje možete vidjeti točan status vaše pošiljke i planirano vrijeme isporuke kao i potrebne informacije za kontakt dostavljača.

Na dan dostave, dostavna služba će Vam poslati SMS ili EMAIL poruku koji ste ostavili u narudžbi, kojom će Vas obavijestiti da će isporuka biti na taj dan te poslati broj pošiljke za navedenu isporuku.

Ako želite saznati vrijeme dostave ili dogovoriti odgovarajući termin, molimo kontaktirajte dostavnu službu In Time na broj telefona 042/311-676 i pozovite se na broj pošiljke iz SMS ili EMAIL poruke.

Ako nemate broj pošiljke / tracking broj molimo javite nam se na e-mail: info@saloncic.hr

U izuzetnim situacijama uzrokovanim povećanim opsegom posla (uslijed popusta / nakon neradnih dana / zbog elementarnih nepogoda / nemogućnosti poslovanja uslijed nestanka električne energije i sličnih nepredviđenih situacija na koje ne možemo direktno utjecati rok isporuke paketa produžuje se sukladno duljini trajanja situacije koja je nastupila.

Također, Salončić ne odgovara za kašnjenja uzrokovana direktnom krivnjom GLS dostavne službe koje može nastupiti zbog izvanrednih situacija / elementarnih nepogoda / tehničkih kvarova i sl.

Dostava u druge zemlje je moguća te se obračunava po važećem cjeniku GLS a a sve informacije o cijenama uslugama i rokovima isporuke možete dobiti na mailu info@saloncic.hr te na broj telefona +385 99 5043 876

Otkazivanje ili izmjena odobrene narudžbe

Potrošači narudžbu s obvezom plaćanja ne uplate, imaju pravo otkazati ili stornirati odobrenu narudžbu te raskinuti Ugovor o obavljanju usluge i kupnje za narudžbu u roku 14 dana od dana odobrenja narudžbe – sklapanja Ugovora.

Svaka narudžba potrošača prolazi proces odobrenja. U cilju zaštite potrošača, svi naručeni proizvodi se provjeravaju na stanju kao i njihova dobavljivost. Ukoliko svi proizvodi zadovoljavaju uvjete za naručivanje ( dostupnost ) narudžba potrošača će biti odobrena. U tom trenutku se Ugovor o kupnji i usluzi stavlja na snagu te svaka strana zadržava svoja prava i obveze iz Ugovora.

U odobrenoj narudžbi potrošači mogu zatražiti dodavanja dodatnih proizvoda u narudžbu. S novom cijenom narudžbe, potrošači se moraju složiti pisanim putem.

Ukoliko Salončić naknadno ustanovi da je došlo do promjene stanja nekog od naručenih proizvoda ( u status narudžbe: “Odobrena”, “U obradi” ), bez odgode će o tome obavijestiti potrošača te ponuditi zamjenu za neki drugi proizvod, ili povrat razlike sredstava za proizvod koji je nedostupan.

Ukoliko se ustanovi da se za potrošača ne može naručiti niti jedan proizvod iz narudžbe i da se ne može pronaći rješenje za zamjenski proizvod, Salončić će vratiti cijeli uplaćeni iznos potrošaču

Salončić pridodaje posebnu pažnju kupcima koji prvi put naručuju te dostavljene osobne podatke provjeravaju u cilju sprječavanja lažnih narudžbi i mogućih prevara na štetu otrošača koji narudžbu nikada nisu niti napravili. Ovakvi slučajevi pokušaja prevare će biti bez odgode proslijeđeni nadležnim državnim institucijama na obradu.

Statusi narudžbi i cijene

Svaka narudžba potrošača prolazi proces odobrenja. U cilju zaštite potrošača, svi naručeni proizvodi se provjeravaju na stanju kao i njihova dobavljivost. Ukoliko svi proizvodi zadovoljavaju uvjete za naručivanje ( dostupnost ) narudžba potrošača će biti odobrena. U tom trenutku se Ugovor o kupnji i usluzi stavlja na snagu te svaka strana zadržava svoja prava i obveze iz Ugovora.

Tumačenje statusa narudžbi:

 • Na čekanju – korisnik koji pošalje narudžbu, ona dobiva status “Na čekanju”
 • Odobrena – korisniku je narudžba odobrena te su poslani podaci za plaćanje
 • Odbijena – korisniku je narudžba odbijena te se razlog odbijanja narudžbe šalje korisniku na e-mail
 • U obradi – zaprimljena je uplata za odobrenu narudžbu korisnika te se priprema dokumentacija za njeno provođenje
 • Provedena – narudžba koja je uspješno provedena i korisniku poslan račun i naručena robaCijene proizvoda izražene su u EUR i uključuju PDV. Salončić može odrediti određene popuste na kupovinu putem Web shop-a ( putem kupona za popuste ) koji se mogu odnosi na određeno vremensko razdoblje. Cijene proizvoda su podložne promjenama do trenutka odobravanja narudžbe.

Potvrdom Ugovora o kupnji i usluzi korisnici završavaju postupak kupovine.

Pravo na povrat sredstava – kašnjenje u isporuci

Potrošač je dužan po isteku 10. dana od dana kada je dobio potvrdu da je narudžba poslana, prijaviti kašnjenje u dostavi ukoliko ne primi narudžbu. Ukoliko kupac nije prijavio u roku 30 dana od dana slanja potvrde kašnjenje u dostavi, Salončića će smatrati da je potrošaču proizvod stigao te naknade reklamacije u isporuci proizvoda neće uvažiti. Kašnjenje u dostavi se prijavljuje isključivo pisanim putem na e-mail adresu info@saloncic.hr.

Ukoliko potrošač ne podigne pošiljku u pošti ili carini, paket se vraća Salončiću.

Ako se ne zaprimljeni proizvod vrati Salončiću, potrošač ima pravo na povrat novaca za taj proizvod umanjen za povratnu cijenu poštarine.

– Jednostrani raskid Ugovora – unutar 14 dana od dana isporuke
Potrošač bez ikakvog razloga može vratiti proizvod trgovcu u roku 14 dana od dana predaje proizvoda potrošaču. Sve eventualne troškove povratnog slanja snosi potrošač. Proizvod koji se vraća trgovcu mora biti nekorišten te u originalnom pakiranju. Potrošač ima pravo na povrat sredstava ili slanje novog proizvoda nakon što trgovac zaprimi paket, a trošak slanja novog/zamjenjenog proizvoda snosi potrošač.

Potrošač je dužan vratiti proizvod trgovcu ukoliko želi ostvariti pravo na povrat novaca. Da bi potrošač mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Salončić o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Salončić d.o.o, Salončić d.o.o., Ulica Ruđera Boškovića 1, 42000 Varaždin), ili elektroničkom poštom na info@saloncic.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju potrošač će biti obaviješten.

Obavijest potrošačima o načinu zaprimanja pisanih prigovora

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor također možete poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte, na adresu: Salončić d.o.o., Salončić d.o.o., Ulica Ruđera Boškovića 1, 42000 Varaždin ili na e-mail adresu: info@saloncic.hr.

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovor

 • Podnositelj prigovora:
 • Ime i prezime:
 • Adresa za dostavu odgovora:

KONTAKT
Salončić d.o.o.
Ulica Ruđera Boškovića 1, 1 kat
42000 Varaždin
+385 99 5043 876