j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us
Uvjeti poslovanja

Informacije o trgovačkom društvu

Salončić d.o.o.
 Ulici Ruđera Boškovića  1
42000 Varaždin
OIB: 35780322172 

Tvrtka je registrirana i upisana kod trgovačkog suda u Varaždinu
Zastupan od strane Ilijane Petrović i Tomislava Kundida
Iznos temeljnog kapitala društva: 50 000, 00 kn
Mjerodavno pravo: hrvatsko
Nadležni sud u Varaždinu.

Pod imenom branda „Salončić” djeluju:

Salončić d.o.o. (OIB: 35780322172)
Beauty Institute j.d.o.o. (OIB: 15520912358)
Brow Corner j.d.o.o. (OIB: 13275347139)
Beauty Room j.d.o.o. (OIB: 61654910540)

Uvjeti poslovanja

Stranice www.saloncic.hr su u vlasništvu tvrtke Salončić d.o.o. (u daljnjem tekstu Tvrtke) sa sjedištem u Varaždinu. Tvrtka je odgovorna za upravljanje sadržajem i pružanje informacijskih usluga putem interneta. Sav sadržaj na stranicama u vlasništvu je Tvrtke ili njenih partnera i zaštićeni su hrvatskim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskih prava. Njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti istih.

Internet stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi Tvrtka i služe kao elektroničko prodajno mjesto Tvrtke. Sve navedene marke na stranicama su registrirane, zaštićene oznake proizvođača koje Tvrtka koristi isključivo kao sredstvo upućivanja kupaca prema korištenju proizvoda.

Korisnik je suglasan i slaže se da je korištenje internetskih stranica www.saloncic.hr isključivo na vlastitu odgovornost. Unatoč pažljivom nadzoru Tvrtka ne preuzima odgovornost za sadržaj vanjskih poveznica. Za sadržaj povezanih stranica odgovorni su njihovi vlasnici. Tvrtka ne može ni na koji način jamčiti da korištenje internetskih stranica neće biti prekinuto ili bez grešaka. Korisnik se slaže i potvrđuje da Tvrtka nije odgovorna za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta nastalih kao rezultat navedenog u potpunosti na Korisniku.

 

Ova izjava o odgovornosti odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, raskidom ugovora, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Tvrtka ili druga fizička ili pravna osoba uključena u stvaranje, proizvodnju i distribuciju internetskih stranica nisu odgovorni ni za kakvu štetu nastalu kao posljedicu korištenja ili nemogućnosti korištenja istih. Korisnik je suglasan da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj www.saloncic.hr.

 

Kupac

U smislu ovih Općih uvjeta kupac je svaka pravna i fizička osoba koji je ujedno i posjetitelj web stranice i koji pošalje upit za proizvod te isti naruči putem maila.

Kupac može biti i svaka fizička poslovno sposobna osoba starija od 18 godina. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prihvaćanjem Općih uvjeta kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni.

Izričito je zabranjeno, na bilo koji način, korištenje Salončić web shop-a za slanje, odnosno poticanje širenja neželjenih elektroničkih priopćenja (tzv. spammanje).

 

Potrošač

Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

 

Prodavatelj

Prodavatelj je tvrtka Salončić d.o.o. (OIB:35780322172), sa sjedištem u Ulici Ruđera Boškovića 1, 42000, Varaždin. Tvrtka je registrirana i upisana kod trgovačkog suda u Varaždinu.

TEL: +385 99 5043 876

E-MAIL: info@saloncic.hr

Cijene

Sukladno Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 57/22) tijekom perioda dvojnog iskazivanja cijena primijenjen je propisani fiksni tečaj konverzije 1 EUR (€) = 7,53450 kn

Cijene proizvoda dostupnih u web- katalogu saloncic.hr, kao i cijene popusta i dostave izražene su u eurima (EUR) i kunama (kn) s uračunatim PDV-om, ali ne uključuju troškove dostave ili troškove povezane s odabirom načina plaćanja (npr. Plaćanje pouzećem) koji se troškovi potom dodaju na ukupnu cijenu. Cijene dostave izražene su u kunama i eurima.

Prodavatelj pruža mogućnost prodaje na veliko i malo, a sve navedene cijene u ponudi su maloprodajne i vrijede isključivo za područje Republike Hrvatske. Važeće su one cijene i ostali uvjeti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude su podložne izmjenama i mogu se promijeniti bez prethodne najave! Prodavatelj zadržava pravo informiranja o promjeni ili ispravnosti cijene kao i pružanja prilike kupcu da potvrdi ili otkaže svoju narudžbu. Iako poduzimamo sve kako bismo osigurali da su cijene navedene na mrežnoj stranici ispravne, može doći do pogreške. Takve situacije su izvanredne i za njih se Prodavatelj unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod, te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca. Ako nismo u mogućnosti da Vam se javimo, narudžba će se smatrati otkazanom, a svi plaćeni iznosi bit će vam nadoknađeni u cijelosti. 

Postoji mogućnost da pojedine treće osobe preuzmu slike naših proizvoda i s našim logotipom, te oglašavaju prodaju istih, međutim, za nastanak ugovornog odnosa, isključivo su mjerodavni proizvodi, cijene i njihovi uvjeti objavljeni na stranicama saloncic.hr, te se u tom smislu isključuje bilo kakva odgovornost Salončića.

Poklon bonovi i popusti

Izdavatelj poklon bona je tvrtka Salončić d.o.o. (u nastavku Izdavatelj). Ovim općim uvjetima poslovanja Izdavatelj određuje prava i obveze pri korištenju poklon bona. Ovi opći uvjeti obvezujući su za Izdavatelja kao i svakog Korisnika poklon bona pri korištenju poklon bona koje uključuje uplate sredstava za poklon bon kao sredstvo plaćanja pri kupnji. Preuzimanjem poklon bona Korisnik prihvaća ove opće uvjete poslovanja.

Popusti i akcije se ne zbrajaju.

 

Korištenje poklon bona:

 • Poklon bon je sredstvo plaćanja u kunama (i eurima). Izdavatelj ga izdaje uz uplatu sredstava koju vrši i čiju visinu određuje Korisnik i u skladu s općim uvjetima obvezan ga je prihvatiti kao sredstvo plaćanja za robu koja se prodaje u određenim poslovnicama Izdavatelja.
 • Poklon bon može se koristiti isključivo za usluge Salončića.
 • Poklon bon vrijedi za sve usluge, no ne uključuje proizvode. 
 • Poklon bon mogu preuzeti fizičke i pravne osobe.
 • Pri uplati sredstava na poklon bon, Korisniku se ne odobravaju dodatni popusti.
 • Kupnja poklon bona nije moguća uz odgodu plaćanja ili plaćanje pouzećem.
 • Poklon bonovi se ne vraćaju i vrijede 90 dana od datuma kupnje i neće se moći iskoristiti nakon isteka roka trajanja poklon bona. Bonovi se ne mogu iskoristiti za gotovinu, prodaju i nisu prenosivi.
 • Nije moguće zbrajanje i isplaćivanje kamata na uplaćeni iznos na poklon bonu.
 • Ukupan uplaćen iznos na poklon bonu nije moguće koristiti višekratno.
 • Obveza Izdavatelja poklon bona nastaje u trenutku kada Korisnik uplati iznos na poklon bon. U slučaju gubitka, krađe poklon bona ili oštećenja koje onemogućuje korištenje poklon bona, Salončić d.o.o. nije dužan isplatiti odštetu Korisniku poklon bona. Izdavatelj može odbiti poklon bon ako utvrdi da je poklon bon krivotvoren ili da je njegova valjanost istekla ili da je poklon bon tako uništen da je nemoguće utvrditi njegov sadržaj.
 • Izdavatelj nije dužan provjeravati identitet donositelja poklon bona pri njegovom korištenju. Izdavatelj ne odgovara za gubitak poklon bona niti se može tražiti poništenje izgubljenog/ukradenog poklon bona. Obveza Izdavatelja poklon bona prestaje u trenutku kada ga Izdavatelj prihvati kao sredstvo plaćanja za robu istekom valjanosti poklon bona ili ako poklon bon postane nevažeći zbog bilo koje od okolnosti iz ovih općih uvjeta.
 • Poklon bon ne može se koristiti za preprodaju.
 • Korisnik uplatom iznosa prihvaća Opće uvjete poslovanja s poklon bonom te se smatra da je s istima upoznat.
 • Morate donijeti poklon bon na vaš zakazani termin. Kasni otkaz i “nedolazak na zakazani termin” će se smatrati iskorištenim poklon bonom.

Izdavatelj zadržava pravo izmjene ovih uvjeta ili potpunu obustavu upotrebe poklon bona. U tom slučaju kupci će biti pravovremeno obaviješteni pismenim putem, na internet stranici ili putem e-maila.

Vaučeri

Pojedini vaučeri vrijede u određenom periodu vremena, koji je istaknut na samom vaučeru.
Prilikom korištenja vaučera, potrebno je rezervirati termin za željeni tretman/uslugu.
Kupljeni tretmani mogu se iskoristiti u roku 3 mjeseca od datuma kupnje.
Broj vaučera je ograničen.
Popusti se međusobno ne mogu zbrajati.
Vaučeri se ne mogu zamijeniti za gotovinu, iskoristiti za prodaju i nisu prenosivi na druge osobe.

Vaučer sa kupljenom uslugom nije moguće zamijeniti za neku drugu uslugu.
Svoj vaučer morate donijeti na vaš zakazani termin.
Kasni otkaz i nedolazak na zakazani termin će se smatrati iskorištenim vaučerom.

 

Dostupnost proizvoda

Sve narudžbe proizvoda ovise o dostupnosti proizvoda na skladištu Salončića. Zbog velike potražnje za pojedinim proizvodima ili situacije da stanje zaliha proizvoda nije ažurirano zbog izvršenih narudžbi izvan radnog vremena, moguće je da Prodavatelj neke od naručenih proizvoda neće moći isporučiti, odnosno da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani.

U slučaju rasprodanih proizvoda, Kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe e-mailom ili telefonom ili na drugi način na koji je izvršena narudžba, te u tom slučaju Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost, te se zaključeni ugovor automatski raskida. U tom slučaju, Prodavatelj može putem ostavljenog kontakta Kupca obavijestiti istog o ponovnoj dostupnosti predmetnog proizvoda. U slučaju da je Kupac izvršio plaćanje proizvoda po izvršenoj narudžbi, Salončić će Kupcu izvršiti povrat novca na način i u rokovima kako je to određeno u slučajevima jednostranog raskida od strane Kupca..

 

Odbijanje obrade narudžbe

Zadržavamo pravo uklanjanja bilo kojeg proizvoda s ove mrežne stranice u bilo kojem trenutku, kao i uklanjanja ili izmjene materijala ili sadržaja iste. Zadržavamo pravo da to učinimo u bilo kojem trenutku, te će Kupac o tome biti obaviješten na način na koji je izvršio narudžbu proizvoda.

 

Individualni Programi

Svi individualni programi moraju biti plaćeni u cijelosti prilikom prve rezervacije i završeni u roku od 6 mjeseca. Propušteni tretmani ili nedolazak na zakazani termin će rezultirati oduzetim tretmanima od vašeg individualnog programa (osim u slučaju bolesti kada vrijedi isto pravilo donošenja potvrde od doktora).

Fotografije i opisi

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača i/ili dobavljača proizvoda. Djelatnici Salončića nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda, no zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda, pa Vas molimo da nas, ako iste primijetite, odmah obavijestite na neki od kontakta. Upit za pojedine proizvode moguć je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu putem e-mail kontakata navedenih na web stranicama. Po primitku e-mail poruke, djelatnici Internet trgovine u najkraćem mogućem roku dat će Kupcu povratnu informaciju o raspoloživosti i cijeni tog proizvoda. Fotografije nisu reprezentativne.

Ugovoreni sastanak

Za vašu sigurnost i dobrobit potrebno je popuniti info karticu pri vašem prvom posjetu, stoga vas molim da dođete 10 minuta ranije od vašeg zakazanog termina (vrijedi za usluge Lash lift i Microblading).

Politika otkazivanja zakazanih termina

Imajte na umu da imamo minimalno 6-satnu politiku otkazivanja za sve tretmane. Ako otkažete vaš termin unutar 6 sati prije početka zakazanog termina, tretman će biti naplaćen. Naknada za nepravovremeno otkazan ili propušten termin, naplaćuje se 20,00 EUR (150,69 kn).

Ako trebate otkazati zbog medicinskih razloga, nećemo naplatiti otkazivanje termina, no potrebno je donijeti ili poslati mailom (info@saloncic.hr) kopiju liječničke potvrde u roku od 7 dana od datuma rezervacije.

Zdravlje

Obavijestite nas pri rezervaciji tretmana i na dan dolaska na tretman ako ste trudni ili imate nekih zdravstvenih problema kako bismo mogli prilagoditi tretman za vaše potrebe. Također obavijestite svog terapeuta o bilo kojem medicinskom stanju prije tretmana jer neki tretmani možda nisu prikladni za vas.

Skidanje gela

Molimo naše nove klijentice koje su odabrale uslugu izrade gel noktiju da prije dolaska u Salončić postojeći gel uklone u objektu gdje su ti nokti rađeni. 

Osobne stvari

Pobrinite se da sve svoje osobne stvari imate kod sebe, prije nego što napustite prostorije Salončića jer ne odgovaramo za izgubljene/ ostavljene ili ukradene predmete.

Ispitivanje i testiranje

Patch testiranje je potrebno za klijente koji nikada nisu radili lash lift, bojanje obrva ili trepavica te ili tretmane glikolnim, salicilnim kiselinama te kemijske pilinge.

Sigurnost podataka

Osobne podatke preuzete od klijenata tijekom, prije i poslije postupaka savjetovanja/ konzultacija čuvamo na sigurnom mjestu sukladno zakonu o GDPR-u.